הרשם לאתר


הסיסמה תשלח לכתובת האימייל.

כניסה לאתר


לאיפוס הסיסמה, יש להזין כאן את שם המשתמש או כתובת האימייל. הוראות נוספות תשלחנה באימייל.



אורח/ת . עדיין לא רשום? | שכחת את הפרטים ?
  • :
  • :
עוגיות מרציפן

עוגיות מרציפן

פורסם על ידי:
פורסם: 04 דצמבר 2012, 20:02 | 0 תגובות להדפסת עוגיות מרציפן 3 אהבו את הכתבה

עוגיות מרציפן עם תבניות מבצק (מספאן) – איננָדֵל בערבית

אלו עוגיות מרוקניות שנאפות בכל חגיגת בר מצווה או חתונה.
אני זוכרת בבית אבי שבמקנס, לקראת כל שמחה, היו מגיעות חלק מנשות השכנים שברחוב וגם קרובות משפחה והיו עוזרות בהכנת העוגיות לקראת השמחה. כל אחת הייתה מכינה את מה שהייתה מתמחה בו, ועוזרת האחת לשנייה.
היום כשאני נזכרת בזה, ליבי מתרחב ואני חושבת איפה כל זה היום?!
את העוגיות האלו היו מכינות המומחיות ביותר, שידעו להכין את תחתיות הבצק בצורה מיוחדת  וממלאות אותן במרציפן, שגם אותו היו מכינות לבד.

לא יכולתי לוותר על ההכנה של העוגיות האלו לקראת חתונת בני ולכן את עיגולי הבצק שהכנתי הנחתי בתוך שקעים מניקל.

המצרכים לתחתיות הבצק:

  • 4.5 כוסות קמח רגיל
  • 7 חלמונים
  • 3 כפות סוכר
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • תבניות קטנות מעוטרות מניקל

המצרכים למילוי 

  • 5 כוסות שקדים
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
  • סוכריות צבעוניות או כל קישוט אחר לפי בחירתכם
  • קליפת תפוז (מתפוז שלם) וקליפת לימון (מחצי לימון)

אופן ההכנה 

מתחילים בהכנת המילוי:

  • משרים את השקדים במים רותחים למשך שעה. מסירים את הקליפה בלחיצה קלה ומייבשים היטב על מגבת למשך יום או לילה שלם.
  • טוחנים את השקדים פעמיים. בטחינה הראשונה טוחנים את השקדים לבד ובטחינה השנייה טוחנים יחד עם הסוכר ( על כל 2.5 כוסות שקדים טחונים מוסיפים כוס סוכר), קליפת התפוז וקליפת הלימון.

מכינים את התחתית:

  • שמים בקערת המיקסר את הסוכר, המלח, השמן, המים והחלמונים ומערבבים הכל עם וו לישה. מוסיפים את הקמח בהדרגה ( ייתכן שלא נצטרך את כל כמות הקמח) ולשים היטב עד לקבלת בצק רך, הומוגני ונוח לעבודה.  מחלקים את הבצק ל 3 כדורים ושמים בצד למנוחה של כ 0.5 שעה.

 ממשיכים בהכנת המילוי: 

  • מקציפים את הביצים, מוסיפים לתוכם את תערובת השקדים, סוכר הוניל ואבקת האפייה ומערבבים הכל יחד. מניחים בצד.
  • לוקחים חלק מהבצק שהכנו ומרדדים לעלה דק. (למי שיש יכול להיעזר במכונת פסטה). קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה ומרדדים כל עיגול לעלה דק יותר.
  • משמנים מעט את כל תבניות הניקל ומרפדים כל תבנית בעלה הבצק שהכנו.
  • צרים כדורים בגודל שזיף בינוני ומניחים בכל תבנית כדור אחד. (לשים לב לא למלא יותר מדי את התבניות כי הבצק תופח)
  • ניתן להוסיף קישוט מעל הכדורים (סוכריות צבעוניות, אגוזי מלך קצוצים גס)
  • מניחים את כל תבניות הניקל על תבנית אפיה גדולה ומכניסים לתוך תנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך 30 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.
  • מקררים מעט, מוציאים את העוגיות, מכים קלות בכפית על תחתית התבנית כשפני העוגייה מול כף היד או משחררים את העוגיות בעזרת שפיץ של סכין.

בתאבון :)

 

כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (עדיין ללא דרוג)
Loading ... Loading ...
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. ALL IS HERE שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

זכויות יוצרים © 2014 ALL IS HERE - אתר זה מכיל המלצות, טיפים וכתבות על מגוון נושאים. עיצוב: tspoon design
נבנה ע"י LNL בניית אתרים באינטרנט